Sunday, April 17, 2011

Masad Gold (Madu Sawda)

HARGA MASAD GOLD 
RM 98.00 (Sem.Malaysia) + RM8 Kos Penghantaran
RM 105.00 (Sabah Sarawak) + RM10 Kos Penghantaran

Bahan : Madu asli, Habbatus Sawda' & Za'fran

Kegunaan : Mencegah, mengurangkan dan merawat penyakit ringan, sederhana, dan kronik dengan berkesan

Kelebihan Madu: Madu lebah mengandungi Vitamin B1, B2, B3, B5 dan Vitamin C di samping pelbagai zat seperti magnesium, potasium, kalsium, sodium, klorin, belerang dan zat besi. Pakar dari Poland memberitahu  bahawa madu lebah berkesan dalam merawat Penyakit Buasir, Penyakit Kulit dan Penyakit Puan. Madu Tanah Arab yang asli mempunyai kesan yang lebih hebat dalam penyembuhan jasmani dan mental.

Kelebihan Za'franBunga paling berharga yg mempunyai banyak khasiat dalam bidang perubatan.Makanan dan minuman yang berkhasiat berlandaskan sistem perubatan Islam yang disebut didalam Al-Quran dan Al-Hadith serta sepakat pakar-pakar perubatan Islam. Khasiat utama Za’faran pula ialah merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia dan menguatkan ingatan. Amat baik jika dimakan bersama madu asli.

Kelebihan Habbatus SaudaHabbatus Sauda pula diakui sendiri oleh pakar pakar perubatan tantang kualiti penyembuhan ajaib. Kenyataan ini selaras dengan hadis bahawa Habbatus Sawda penyembuh kecuali mati.

HABBATUS SAUDA
Ibn Qayyum al-Jawziyah (691-751) menulis dalam kitabnya yang cukup terkenal “Zad al’ Mi’ad fi Huda Khayri al Ibad”: Jika Habbatus Sawda’ dihancurkan dan dicampurkan dengan madu, kemudian diminum dengan air panas, ia dapat menghancurkan batu karang yang terdapat dalam buah pinggang dan tempat berkumpulnya air kencing. Melancarkan keluarnya air kencing, darah haid dan susu ibu. Orang yang lumpuh sebelah badan maka dianjurkan supaya menyapu minyak Habbatus Sawda’ ke atas anggota badan. InsyaAllah akan sembuh dari lumpuh.

Terdapat banyak kajian perubatan lama dan moden telah dibuat untuk mencari sejauh mana kebenaran kenyataan ini. Di dalam Kitab At Tibbun Nabawi (Pengubatan Cara Nabi yang ditulis oleh Ibnu Qayyim Al Jauziyah), menyebut bahawa Habbatus Sauda dapat mengubati 50 jenis penyakit tanpa memberi kesan sampingan.
Cara makan:- Minumlah madu sewaku perut kosong untuk keberkesanan. Makan sebelum sarapan pagi sewaktu perut kosong. MASAD GOLD dibancuh 1 sudu plastik dicampur dengan segelas air suam. Kacau dengan sudu plastik lawan arah jam.
Jika berpenyakit,digalakkan minum lebih dari sekali.
No comments:

Post a Comment